Ce banci dau credite la persoane cu istoric negativ?

Written by copac on October 13, 2020 in bani imprumut with no comments.

Una dintre principalele conditii de a primi un credit este aceea de a nu avea restante inregistrate la Biroul de Credit.

In cazul in care esti rau platnic, cu siguranta este dificil sau chiar imposibil sa obtii un raspuns pozitiv de la vreo banca din Romania.

In orice caz, daca iti doresti o suma nu foarte mare de bani, poti sa o primesti chiar si daca esti catalogat drept rau platnic.

Una dintre singurele modalitati de a obtine banii de care ai nevoie in timp util este apelarea la o institutie financiara nebancara.

Desi de-a lungul timpului in presa s-au scris foarte multe articole despre aceste IFN-uri si despre dobanzile practicate, principalul lucru pe care trebuie sa il retii este faptul ca orice institutie financiara nebancara care functioneaza legal este autorizata de Banca Nationala a Romaniei si are niste reguli bine stabilite.

In ceea ce priveste dobanda, odata cu aparitia tot mai multor institutii financiare nebancare, aceasta a scazut si uneori ca si client poti primi un credit de tip IFN cu dobanda 0.

Probabilitatea de a fi acceptat de o astfel de institutie, chiar si in cazul in care ai fost rau platnic este foarte mare.

Destul de multe institutii financiare nebancare nu interogheaza baza de date a Biroului de Credit sau cel putin asa lasa sa se inteleaga companii precum Extra Simplu sau Fast Finance IFN pe propriile site-uri.

Principalul avantaj de care te bucuri la obtinerea unui credit pentru rau platnici de la o institutie financiara nebancara este acela ca la momentul aplicarii nu ti se cere decat o copie dupa buletin si in unele cazuri, un cont bancar valid.

Cat despre aplicare, ea poate avea loc online, unde completarea unei simple solicitari este de ajuns.

Fara verificari inutile in Biroul de Credit si fara adeverinta de venit, ai la dispozitie o suma ce se poate ridica pana la 1000 lei de la Allegro Credit.

Daca in trecut ai intampinat probleme financiare si nu ai mai putut sa iti achiti ratele la banca, iar in final ai fost inscris pe lista rau platnicilor pentru o suma minora, atunci aplicarea la Allegro n-ar trebui sa constituie o problema.

In orice caz, completarea unei cereri pe site-ul institutiei nu iti ia mai mult decat 3-4 minute si raspunsul il primesti de la un reprezentant in maxim 15 minute.

Pentru cei 1.000 RON pusi la dispozitie tuturor celor care au intre 21 si 70 ani si au un cont bancar si un venit, nu se fac foarte multe formalitati, nu se impune conditii absurde si prin procesul de aplicare online se pune punct drumurilor inutile.

Rambursarea banilor se face in 31 zile, deci intr-o perioada scurta de timp, suficienta insa pentru a-ti rezolva nevoile financiare care nu asteapta.

Cel mai probabil, returnarea sumei imprumutate se va realiza automat tot prin intermediul cardului bancar ori clientul va avea posibilitatea sa plateasca intreaga datorie ce i se cuvine prin virament bancar.

Trebuie sa iti faci probleme doar in cazul de nerambursare la timp, fiindca in asemenea cazuri se procedeaza in felul urmator: clientului i se aplica o dobanda penalizatoare ridicata pentru fiecare zi de neplata, iar dupa aceeea, daca acesta nu colaboreaza cu institutia financiara nebancara pentru a gasi o solutie optima de achitare a tuturor cheltuielilor, se va ajunge in instanta.

Extra Simplu IFN premiaza orice client nou cu un cadou si aici ne referim la dobanda 0% la primul credit acordat.

La acest IFN este la fel de simplu de aplicat online, un proces care dureaza doar cateva minute si in care sunt solicitate doar informatiile care se regasesc pe buletin.

Mai e nevoie doar de un act si aici ne referim la extrasul de cont si nicidecum la o adeverinta de venit, fluturas de salariu, cupon de pensie, acte dupa locuinta ori alte asemenea documente.

Poti uita de toate acestea deoarece in cadrul creditului doar cu buletinul Extra Simplu pentru rau platnici formalitatile sunt minime.

Mai precis, daca ai peste 18 ani si un cont bancar, intri pe site-ul Extra Simplu si de acolo esti ghidat pas cu pas ce sa faci pentru a primi banii de care ai nevoie.

Cu siguranta o suma intre 200 si 2000 lei iti va fi de ajuns pentru a rezolva probleme financiare urgente la care amanarea nu mai este posibila.

Extra Simplu iti pune la dispozitie acesti bani fara sa interogheze baza de date a Biroului de Credit si fara sa fie nevoie de unele garantii financiare sau imobiliare.

Rambursarea presupune un anumit termen, iar acesta va fi ales de tine la momentul aplicarii.

Perioada maxima nu trebuie sa depaseasca 30 zile, iar cea minima este de 5 zile.

Stabilim, asadar, faptul ca este vorba de un credit pana la salariu care te poate ajuta in cazul in care esti rau platnic iar bancile nu iti mai ofera o alta sansa de a te imprumuta.

Nu uita ca nu e recomandat sa te indatorezi excesiv deoarece odata trecut termenul de rambursare, institutia financiara nebancara aplica automat o dobanda penalizatoare de 2%/zi iar aceasta nu este singura consecinta a neachitarii.

Pe perioade lungi de timp, nerambursarea unui credit nebancar va afecta in mod decisiv scoringul, ci iti va si ingreuna situatia financiara actuala.

Asta deoarece actionarea in judecata este urmatorul pas dupa aplicarea acelei dobanzi penalizatoare si refuzul tau categoric de a colabora cu institutia in scopul recuperarii prejudiciului creat.

Cu toate acestea, credite nebancare reprezinta, asa cum am mai spus si in primele randuri, o alternativa sigura de a primi un ajutor financiar in cazul in care esti catalogat rau platnic si te afli in Biroul de Credit cu restante care nu au fost achitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *